Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 18:18

Христинівський Будинок дитячої та юнацької творчості

Форма входу
Меню сайту
Цитата дня


Block title
Block content
Пошук
Наші координати

Адреса: 20000, Христинівка, вул. Першотравнева, 54 Телефон: +38 (04745) 2-22-19 E-mail: bdyth@ukr.net
Знайти нас на мапі
Наш банер
http://chr-art-school.at.ua
Календар України Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2016 » Жовтень » 13 » Зустріч з Тарасюком Олександром Дмитровичем
22:18
Зустріч з Тарасюком Олександром Дмитровичем

Народ мій є! Народ мій завжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ!..
…Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров пульсує і гуде!

В. Симоненко

 

Козаччина — доба небаченого піднесення народного духу, доба видатних державних, військових, церковних та культурних діячів — будівничих національної державності, які уславили Україну, зробили її знаною в усьому світі.

Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української культури.
День українського козацтва відзначається щорічно 14 жовтня в день свята Покрови Пречистої Богородиці. Свято встановлено в Україні «...враховуючи історичне значення і заслуги Українського козацтва у ствердженні української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення...»згідно з Указом Президента України «Про День Українського козацтва» від 7 серпня 1999 року № 966/99. А ще  це є День захисника України. І він ніколи не буде традиційним святом з масовими гуляннями та веселими дійствами. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави.

На передодні цієї заменної дати  відбулася зустріч вихованців гуртка «Юні козачата Христинівщини» з Тарасюком Олександром Дмитровичем, який є головою громадської організації «TASSON», а також волонтером. На цій зустрічі Олександр Дмитрович розповів дітям про історію створення організації її діяльність, а також  про козацький рух на Христинівщині. А найбільше гуртківців зацікавила робота Олександра Дмитровича ,як волонтера. Діти задавали багато запитань, цікавились історією автомобіля «Nissan» , який був відправлений у зону АТО , а перед відправкою на Схід автомобіль протягом декількох тижнів  переробляв саме він.  Багато цікавого  розповів гість. Під кінець зустрічі вихованці подарували подарунок створений своїми руками. А Олександр Дмитрович, в свою чергу, запропонував провести, для дітей, екскурсії до своєї майстерні та військової частини, а ще пообіцяв що такі зустрічі будуть відбуватися частіше.

 

Терещук Л.М.

 

Переглядів: 310 | Додав: Olena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

При використанні матеріалів сайту посилання на www.chr-art-school.at.ua обов'язкове!
Адміністрація сайту може не розділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за розміщені матеріали.  
Сайт розроблений вчителем інформатики Кулешою О.М.  
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz