Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 21:02

Христинівський Будинок дитячої та юнацької творчості

Форма входу
Меню сайту
Цитата дня


Block title
Block content
Пошук
Наші координати

Адреса: 20000, Христинівка, вул. Першотравнева, 54 Телефон: +38 (04745) 2-22-19 E-mail: bdyth@ukr.net
Знайти нас на мапі
Наш банер
http://chr-art-school.at.ua
Календар України Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Грудень » 30 » Тепло долоньок «Гурту»
22:50
Тепло долоньок «Гурту»

Мабуть, кожен із вас стежив  за подіями у нашій країні, які поєднали в собі і трагізм, і героїзм. Тобто, ми з вами є зараз свідками народження нової історії України, не нової України, не іншої України! Своєю територією, своєю культурою, історією, своїм населенням вона має залишитися, як була, єдина, суверенна, незалежна! Чи буде так, чи ні! Яким буде вже завтрашній день нашої України залежить від нас.

Події останніх місяців примусили кожного українця відчути свою причетність до своєї країни, а також  зрозуміти, що ми господарі на власній землі.

Зараз наша держава переживає тяжкі часи і кожен намагається допомогти, внести свій вклад у майбутнє. Ми пам’ятаємо наших героїв, які цієї зими боролися проти несправедливості, стояли на смерть за незалежність нашої держави.

«Небесна сотня» називають їх, низький їм уклін. Ми серцем і душею з тими, хто й ці дні боронить нашу свободу на сході України.  Саме зараз, у цей невимовно болючий час для всіх нас, ми повинні бути згуртованими як ніколи. Те, що гуртом і батька легше бити, – істина, відома нашому народові здавна.

Та має місце й інший вираз: де два українці – там три гетьмани. Можливо , саме тому у наших воїнів така незламна сила волі. А, ще тому, що вони завжди відчувають нашу з вами підтримку. Від початку розгортання воєнних дій на сході країни в тилу, тобто тут, у районі, волонтерськими справами почала займатися велика кількість громадських організацій. Це, звичайно, позитивно, похвально, і взагалі – дуже добре, бо мета у всіх одна – допомогти нашим воякам, захисникам, оборонцям. Не стоять в стороні і дитячі організації. Майже, у кожному навчальному закладі діє волонтерський загін, проводиться безліч акцій милосердя. Так у нашому Христинівському районному будинку дитячої та юнацької творчості діє волонтерський загін «Гурт»  пройшла акція  «Допоможемо солдату». Діти збирали продукти харчування та кошти, писали листи та малювали малюнки.  Відмовивши собі у солодощах та розвагах, зібрану суму грошей, за рішенням активу загону, було вирішено передати на реабілітацію поранених солдат на сході. Зв’язавшись із громадською організацією «Патріот» , яка діє у нашому місті, юні волонтери дізнались,що саме зараз проходить реабілітацію наш земляк Рябий Іван Васильович, житель смт. Верхнячка. Без жодних вагань діти вирішили допомогти воїну. Днями зібрані кошти було передано Івану Васильовичу, діти побажали воїну одуження, здоров’я, та швидшого мирного вирішення  військових дій на сході. Зустріч із захисником була досить хвилююча, як для дітей, так і для Івана Васильовича. Малі, допитливі оченята, розуміють усе – усвідомлюють, дивлячись на пораненого бійця, ситуацію яка склалась в Україні, а  в дитячих  поглядах було одне  - «Ми хочемо МИРУ. Ми звичайні діти ї не хочемо чути гармат які націлені у нас. » Зворушливий момент, коли діти прикріплювали на військову форму воїна маленького голуба з жовто- блакитними стрічками,  тремтячі рученята і мовчазні уста свято вірять , що цей талісман мирного життя поверне нашій  Батьківщині мирне життя, а воїни, які стали на захист повернуться до своїх домівок. Зібрані продукти харчування волонтери «Гурту» передали волонтерам, які безпосередньо підтримують зв’язок у зоні АТО.

А.П. Чехов писав: «Байдужість – це параліч душі.»  Тож, не залишаймося байдужими, адже  милосердя та благодійність завжди залишаються незмінними атрибутами життя людини. Актуальною завжди є істина – краще найменша допомога, ніж найбільше співчуття.
Напевно, сьогодні не знайдеться українця, який не доклався частинкою своєї душі чи, по-можливості, допомогою продуктами, речами, коштами до спільної доброчинної справи – підтримки наших воїнів у зоні АТО. На жаль, держава не може забезпечити всім необхідним нашу армію, а, тим паче, добровольчі батальйони. Тому основна турбота про бійців лягла на плечі волонтерів.

Сьогодні, як ніколи, об’єдналися дорослі і діти. У нас не має не порозумінь поколінь, бо мрія, бажання кожного українця – МИР над нашими золотими нивами та блакитним небом.

        О Боже єдиний, здійсни мою мрію,

Не діли нашу землю на Захід і Схід,

Бо всі ми єдині, усі ми сім'я,

В усіх нас одна Батьківщина, одна.

              

 

Рачинська В.І. директор БДЮТ

Переглядів: 452 | Додав: Olena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

При використанні матеріалів сайту посилання на www.chr-art-school.at.ua обов'язкове!
Адміністрація сайту може не розділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за розміщені матеріали.  
Сайт розроблений вчителем інформатики Кулешою О.М.  
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz