Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 04:47

Христинівський Будинок дитячої та юнацької творчості

Форма входу
Меню сайту
Цитата дня


Block title
Block content
Пошук
Наші координати

Адреса: 20000, Христинівка, вул. Першотравнева, 54 Телефон: +38 (04745) 2-22-19 E-mail: bdyth@ukr.net
Знайти нас на мапі
Наш банер
http://chr-art-school.at.ua
Календар України Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Травень » 8 » День матері
20:59
День матері

Кожної другої неділі травня в Україні відзначається поважне свято - День матері. В 2015 році День матері припадає на 10 травня.

Слово "мати", "мамо", "матуся" завжди асоціюється у нас з любов'ю, добротою, ласкою. Мати - найближча людина, яка піклується про нас, незалежно від нашого віку, статусу, сімейного стану, майже єдина людина, яка любить нас безумовною, щирою любов'ю.

День матері - свято любові і поваги, і єдиним справжнім подарунком у цей день є вираз взаємної любові! Любов матері - основа і джерело життя. У цілому світі мірою гідності людини вважається її вдячність матері за життя, за всі її старання, за виховання дітей і за самопожертви.

Саму ідею святкування Дня матері  в світі приписують американській активістці Джулії Уорд Хоув, яка опублікувала в 1872 році прокламацію Дня матері, а також вчительці з Графтона в Західній Вірджинії Ганні Джарвіс, яка у 1907 році організувала меморіальну церемонію на честь пам'яті своєї померлої матері. Ця церемонія матері пройшла 10 травня. Джарвіс також надіслала листа міністрам, бізнесменам і політикам з проханням установити День матері в країні. Узаконив свято Дня матері в США американський Президент Вудро Вільсон 8 травня 1914.

Слідом за США другу неділю травня оголосили святом 23 країни, а ще понад 30 країн відзначають День матері в інші дні.

В Україні День матері святкували з 1929 року. Ініціатором впровадження Дня матері  була Олена Кисилівська, редактора тижневика "Жіноча доля". Але з часом про це свято було забуто, і згадали про нього в Україні лише 10 травня 1999 року, коли указ про святкування Дня матері підписав президент України Леонід Кучма. День матері відзначається щорічно у другу неділю травня. В 2014 році День матері ми святкуємо 11 травня.

Безумовно, День матері - одне з найбільш зворушливих свят, тому що всі ми з дитинства і через все життя до своїх останніх днів несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї матері, яка все зрозуміє, пробачить, притисне до серця і буде самовіддано любити свою дитину незважаючи ні на що.

День матері - сімейне свято. У щасливої матері зростають щасливі діти, тому давайте робити життя наших матусь прекрасним!

У цей день від усієї душі вітаємо дорогих мам зі святом! Для вас, любі матусі, найкращі квіти, найщіріші побажання, найніжніші поцілунки!

Переглядів: 604 | Додав: Olena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

При використанні матеріалів сайту посилання на www.chr-art-school.at.ua обов'язкове!
Адміністрація сайту може не розділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за розміщені матеріали.  
Сайт розроблений вчителем інформатики Кулешою О.М.  
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz