Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 14:20

Христинівський Будинок дитячої та юнацької творчості

Форма входу
Меню сайту
Цитата дня


Block title
Block content
Пошук
Наші координати

Адреса: 20000, Христинівка, вул. Першотравнева, 54 Телефон: +38 (04745) 2-22-19 E-mail: bdyth@ukr.net
Знайти нас на мапі
Наш банер
http://chr-art-school.at.ua
Календар України Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2018 » Вересень » 27 » 27 ВЕРЕСНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ТУРИЗМУ
21:07
27 ВЕРЕСНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ТУРИЗМУ

З найдавніших часів люди вирушали в подорожі з метою пізнання світу й відкриття нових територій, з торгівельними, дипломатичними, військовими, релігійними та іншими місіями.

Слово «туризм» походить від французького “tourisme” – прогулянка, подорож – подорожі у вільний час пов’язані з від’їздом за межі постійного проживання і один з видів активного відпочинку, який поєднує відновлення продуктивних сил людини з оздоровчими, пізнавальними, спортивними та культурно-розважальними цілями.

За словами І. Кураса: «Туризм - це, насамперед, людське підприємництво, до якого людина вдається аби задовольнити свої світоглядні та духовні потреби, пізнати навколишній світ, реалізувати свою особистість у просторі «Іншого»: інших культур, звичаїв, способів життя».

В Христинівському районному будинку дитячої та юнацької творчості працює гурток «Спортивний туризм», яким керує тренер збірної області зі спортивного туризму,  старший суддя  етапів чемпіонатів України з пішохідного туризму, досвідчений керівник Ткачук Сергій Володимирович. Сергій Володимирович неодноразово призначався на посаду головного судді обласних змагань з пішохідного туризму та спортивного туризму в закритих приміщеннях. Саме він  допомагає юним туристам будинку творчості прищепити любов до природи та навколишнього середовища,  допомагає вихованцям  гуртка засвоювати ціннісні орієнтації і загальні норми поведінки під час туристичних походів, перетворювати їх у мотиви і діяльнісні принципи соціальної активності. Адже туристична діяльність пов’язана з зміною місця перебування, організовується за любої погоди і вимагає від людини самі різноманітні вимоги.

Вихованці гуртка є постійними учасниками та призерами туристичних змагань, які проводить обласний Центр туризму. Так за минулий навчальний рік гуртківці стали переможцями обласних змаганнь зі спортивного орієнтування «Осінній лист» (І.І.ІІ місце), фіналу Кубка області зі спортивного орієнтування ( ІІІ місце), Відкритого особистого чемпіонату  Черкаської області, Кубку області (І етап) зі спортивного орієнтування ( ІІІ місце), Обласних змагань  з паркового орієнтування (І, І.ІІ місце).

Під час участі в змаганнях  юні туристи  неодноразово були відмічені за високі знання топографії, вміння читати карту, робити найпростішу зйомку ділянки місцевості, впевнене орієнтування  на місцевості. В навчально- виховній діяльності гурткової роботи, Сергій Володимирович, окрім участі у змаганнях, вдало проводить і туристичні походи. Так гуртківці стали учасниками походу ІІ ступеня складності Христинівка- Буки, походу І категорії складності Вінниця-Крутогорб, здійснювали подорожі в Карпати. В туристичних походах молодь загартовує свій організм, зміцнює здоров’я, розвиває витривалість, силу й інші фізичні якості, здобуває прикладні навички й уміння орієнтування на місцевості, подолання природних перешкод, самообслуговування та інше. Особливі умови туристської діяльності сприяють вихованню моральних якостей особистості: взаємопідтримки, взаємодопомоги, організованості і дисципліни, принциповості, чуйності й уваги до товаришів, сміливості, стійкості і мужності, почуття відповідальності. Особливо важливе значення туризму заключається в організації дозвілля для молоді. Він являється ефективним замінником фізичної праці, пробуджує в людині радість до життя, служить загартуванню і підвищує життєдіяльність організму.

Для дітей туризм - спосіб (форма) активного відпочинку, захоплююче заняття, наповнене романтикою незвичного способу життя. А для керівника гуртка він - засіб, спосіб краще, глибше пізнати своїх вихованців і активніше вплинути на їхній розвиток.

Вітаємо юних туристів Христинівщини зі святом.  Бажаємо нових походів, знайомств та успіхів у змаганнях.

Переглядів: 401 | Додав: Olena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

При використанні матеріалів сайту посилання на www.chr-art-school.at.ua обов'язкове!
Адміністрація сайту може не розділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за розміщені матеріали.  
Сайт розроблений вчителем інформатики Кулешою О.М.  
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz